Поредният урок по история в риалитито Фермата“ стана повод за дискусия на

...
Поредният урок по история в риалитито Фермата“ стана повод за дискусия на
Коментари Харесай

Пламна нова война между тукашни и емигранти във „Фермата“


Поредният урок по история в риалитито „ Фермата “ стана мотив за полемика на висок звук сред емигрантите и тукашните българи. Битката при Одринската цитадела, която се е управлявала от брата на поета Иван Вазов – Георги Вазов, предизвика участниците да споделят мнението си дали българският дух е към момента жив и подготвени ли са през днешния ден българите да тръгнат дружно на война.

IT търговецът Георги употребява полемиката, с цел да изрази за следващ път негодуванието си против емигрантите. Според него хора като тях надали биха се завърнали в България, с цел да се бият за страната ни, откакто до момента не са го създали, с цел да оказват помощ за просперитета й. Тъй като беше упрекнат от емигрантката Роси, че самият той употребява най-вече чуждици в речника си, Георги я отвърна, че тя няма право да го подлага на критика, откакто синът й не приказва български. На Лилия пък, която даде образец с бесарабите, които се връщат в Украйна, с цел да се бият за нея, IT търговецът съобщи, че въпреки да се назовават българи, не значи, че България им е татковина. „ Сама сподели, че Украйна е твоята татковина, обикновено е да се биеш за нея “, съобщи фермерът.

Думите му пък предизвикаха Ваня Стамболова да отсече, че съгласно нея емигрантите не би трябвало да имат право да гласоподават и да дефинират ориста на сънародниците си решили да останат в родината.

Разединението сред тукашните българи и емигрантите продължи и в историческия куиз, където бяха разграничени на тимове. След като предходната седмицата единствено дамите имаха шанса да се борят за премията, този път мъжете получиха тази възможност. Отборът на емигрантите – Нури, Симеон и Калоян, и тимът на тукашните българи в състав Митко, Дидо и Александър, отговаряха на историческите въпроси, а с успеха се поздравиха тукашните българи. Те получиха привилегията да починат малко от селската работа с лов на риба, на който към тях се причисли и съотборникът им Жоро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР